Inas Craft: Home Decor

Subscribe Now

30% OFF for upcoming pattern for subscriber!

* indicates required
Showing posts with label Home Decor. Show all posts
Showing posts with label Home Decor. Show all posts

Thursday, December 16, 2021

Peace Garden Cushion (Pola Rajut)

Peace Garden Cushion (Pola Rajut)



Peace Garden Cushion


(Click for English language)


Halo semuanya!!

Akhirnya waktu yang ditunggu-tunggu sudah tiba!!


Jika kamu sudah follow instagramku, mungkin kamu sudah tidak asing lagi dengan project yang ku buat ini:


Yup!! Ini adalah bantal rajut yang berbulan-bulan nggak jadi, maklum ya ibu-ibu anak 3 hehe. 


Dan yang membuatku sangat senang dengan project kali ini adalah bantal ini ku buat dengan benang Paintbox yarn!! Ini pertama kalinya aku menggunakan benang ini. Aku sudah lama penasaran dengan brand satu ini dan akhirnya kesampaian juga untuk mencobanya. 


Jadi nama benangnya adalah Paintbox Cotton DK yarn. Benangnya baguuss.. Seperti namanya, ini dibuat dari katun 100%. Tersedia dalam 64 warna yang sangat indah. Kalau lihat sekilas warna-warnanya, mereka punya warna yang cerah ceria. 



Untuk bantal rajut yang kuberi nama “Peace Garden” ini, aku menggunakan warna-warna berikut:


Kuning: Buttercup Yellow (423) 1 gulung

Putih: Paper White (401) 2 gulung

Biru: Washed Teal (433) 2 gulung

Hijjau: Lime Green (429) 1 gulung

Pink: Bubblegum Pink (451) 1 gulung

Ungu: Tea Rose (443) 1 gulung


Daaan warna favoritku dari benang paintbox ini adalah warna birunya (Washed Teal). Indah sekalii.. biru yang cerah tapi kalem. Susah di deskripsikan.


Untuk jarumnya, aku menggunakan jarum nomor 7 (4 mm). Untuk kalian yang suka rajutannya terlihat rapat, mungkin bisa menggunakan jarum nomor 6 (3.5 mm). 


Jadi, kenapa namanya Peace Garden?


Sebenarnya desain ini mengingatkanku dengan taman ibuku di depan pagar rumah, masyaAllah sangat indah sekali. Awalnya aku mau menamainya “Mom’s Garden”, tetapi sepertinya terlalu umum. Jadi ku gunakan nama “Peace Garden” untuk desain ini.


Peace Garden Cushion

(Tampak sisi belakang)


Sedikit Fakta tentang desain ini:

  • Pertama kali ku coba desain di tahun 2019 dan mandek.
  • Hingga 2 tahun berikutnya, kini aku bisa melanjutkannya dengan benang Paintbox yarn!! Aku mulai dibulan agustus.
  • Benang sampai, dirajut ulang, menambah desain untuk baris berikutnya dan sisi belakang, tulis pola, kirim ke tech editor, kirim ke tester, perbaiki yang salah, ditranslate ke UK terms sama tech editor, pembuatan PDF dengan curi” waktu untuk buka laptop saat anak-anak tidur, dan bulan ini baru tayang guys. Lama banget yaaa.. Dan kalau tiba” ada yang share polanya secara gratis, aku harus bilang apa? Hahaha...

Yaah maafkan sudah curhat tadi. Sedih aja karena melihat adanya pola berbayar yang disebar cuma-cuma. Jerih payahnya itu loo :’( 


Kembali ke topik, yang jelas sekarang aku sangat senang dan plong karena sudah merilis pola Peace Garden Cushion ini.


Untuk 3 hari ini (sampai 15 Desember 2021), harga sudah didiskon 25% yaa.. Dari harga $3.99 menjadi $2.99. Jangan sampai ketinggalan kesempatan ini. Semoga kalian suka dengan desain ini dan menikmati setiap barisnya. Selamat merajut teman-teman!!


Klik untuk membeli di LoveCrafts 

(Pembayaran dengan MasterCard/ Visa/ Paypal)




Apa bisa beli polanya selain di LoveCrafts?

Maaf untuk saat ini belum bisa yaa. InsyaAllah kalau sudah bisa dibeli di platform lain (baik moselo/ ravelry/ by inbox) akan diinfokan. Follow ig @inas.craft untuk update info berikutnya yaa ๐Ÿ’– 


Terima kasih banyak semua ๐Ÿ’–

___________________________

Pemberitahuan: Tulisan ini mengandung tautan Afiliasi. Setiap pembelian yang dilakukan melalui tautan tersebut akan memberi komisi kecil yang mendukung bisnis kecilku (sama sekali tanpa biaya tambahan untuk Anda). Terima kasih banyak telah mendukung bisnis kecilku ini <3


Sunday, December 12, 2021

Peace Garden Cushion (Crochet Pattern)

Peace Garden Cushion (Crochet Pattern)



Peace Garden Cushion


(Click for Indonesian language)


Finally after sooo long time!

 

If you've followed my Instagram, maybe you're familiar to this project I crocheted:


 

Peace Garden CUshion


Yup!! This is a crochet cushion which took a long time to finishwell, you know, how can mothers of 3 childrens make crochet project fast, hehe ;)

 

And what makes me very happy with this project is I made it with Paintbox yarn from LoveCrafts!! This is the first time I've used this yarn. I've been curious about this brand for a long time and finally I have a chance to trying it too. Thank you so much LoveCrafts for these beautiful yarn!!


Also Big thanks for all my testers: 

Aparna Upadhye, , Angela Arancibia Gonzรกlez, Tayu Purnamasari, Tejesvinee, and Fatma Metwally.Humeiyra

Also Jovette DSouza Pinto as a tech editor of this pattern.

 





So the name of the yarn I used is Paintbox Cotton DK yarn. The yarn is good.. It’s made from 100% cotton. Available in 64 beautiful colors. If you look at the colors, they have a bright cheerful color. 

 

LoveCrafts


for this Peace Garden cushion, I used the following colors:

 

Yellow: Buttercup Yellow (423) 1 skein

White: Paper White (401) 2 skeins

Blue: Washed Teal (433) 2 skeins

Green: Lime Green (429) 1 skein

Pink: Bubblegum Pink (451) 1 skein

Purple: Tea Rose (443) 1 skein

 

Paintbox yarn


My favorite color of this yarn is its blue, “Washed Teal”. It's sooooooo beautiful. It’s bright but calm. Oh it’s hard to describe.

 

For this project I used a 4 mm hook as suggested in the label. But for those of you who like the tight looks, maybe you can use 3.5 mm hook although the size will be smaller. Well, you can use any yarn and suitable hook and try the first 4 rounds of the pattern, if it 10 cm, you will get approximately 40 cm finished size.

 

So, why is it called Peace Garden?

 

Actually this design reminds me of my mother's garden in front of the fence of her house, it is very beautiful. First Iwanted to name it "Mom's Garden", but it seemed too common name. So I named "Peace Garden for this design.

 

(Back Side)


Little facts about this design:

⁃ The first time I tried to design is in 2019 and then stagnated.

⁃ For the next 2 years (2021), I can now continue with Paintbox yarn!! I started in August 2021.

⁃ Yarn arrived to my homeI crochet it from first round, adding more design for next rounds and back side, write patterns, send to tech editor, send to tester, fix mistakes in the patterb, translate to UK terms by tech editor, make it into PDF where I only can open my laptops while the kids sleep, and this month just rease!! It's been a long time. 

 

And how if someone suddenly shares the pattern for free, what should I say? Hahaha...

 

I'm sorry for ventingI just want to share to you all that designing a pattern is a long journey. I just sad to see so much pattern shared freely. I hope we can appreciate each others ๐Ÿ’–

 

Back to topic, I am very very happy and excited to release this Peace Garden Cushion!! This pattern available in English US & UK Terms.


For these 3 days (until 15th Dec), the price has been discounted 25%, from $3.99 to $2.99 only. Don't miss this opportunity. I hope you will love this design and enjoy every round. Happy crocheting guys!!


 

CLICK TO BUY ON LOVECRAFTS 


25% OFF




Is this available for purchase in Ravelry?
I'm sorry for now, no. You can follow me on instagram @inas.craft. When it's available in ravelry I'll announce it.

____________________________

Disclaimer: This post contain Affiliate links. Any purchase made through such links will award me a small commission that support my small bussiness (at absolutely no extra cost for you). Thank you so much for supporting me <3



_______________________________________________